top of page

Разом до перемоги!

24 лютого. Війна. Змінилося все…… Що робити? Де себе подіти? Як допомогти?

І фактично на четвертий день прийшло рішення допомагати так,як ми можемо. Вирішили пекти пироги і варити вареники. Перша спроба була не дуже вдалою. Ми приготували 11 відер вареників, повезли в нікуди, правда Славутські тероборонівці допомогли нам розподілити продукцію. Першими, до кого ми завітали з відром вареників була родина переселенців з Бучі ( дитячий будинок сімейного типу), десять діток з батьками. Їхня реакція на нашу допомогу нас зарядила вірою в те, що ми це розпочали не дарма. Решту вареників завезли переселенцям в 6 школу та на пости тер оборони.

Додому їхали з таким осадом, що дарма ми затіяли цю справу, без нашої допомоги можуть обійтись. Але 29 лютого до мене зателефонувала волонтерка. Запропонувала нам долучитись до волонтерського руху Славути, штаб якого розташований на Садовій 17.

І тут розпочалося, ожили. Створили ядро, навколо якого об’єднались жителі села. Директор ліцею надав приміщення шкільної їдальні для роботи (електро плити, холодильники, гаряча вода). З дому несли все: борошно, молоко, яйця, смалець, різні начинки. В магазинах поставили банки для збору коштів на допомогу ЗСУ. Майже щодня збиралися і готували вареники та пироги з різними начинками, мясні консерви (м'ясною продукцією та борошном спонсорували місцеві жителі, Клепацьке СФГ). Організували доставку продукції за власний рахунок.

Коли ми привозили готову продукцію, то нас називали пятисотниками (від кількості), але пізніше ми вийшли на тисячу пирогів. Крім того ми декілька доставок зробили у військову частину Цвітохи. Там теж хлопці нас чекали, як рідних, коли вже привезуть Мирутинських вареників.

Також учні нашого ліцею, жителі села та переселенці долучилися до плетіння маскувальних сіток (на сьогодні сплели п’ять сіток).

Зарез весна внесла свої корективи в нашу роботу (потепліло і готова продукція може зіпсуватись), але ми не лишаємось осторонь, збираємо кошти на потреби армії. Не дарма ж нас нагородили волонтерським знаком «Бойова бджілка-трудівниця».

Слава Україні! Слава героям! Разом до перемоги! Все буде Україна!

7 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page